Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2007

Philadelphia





Μια καταπληκτική ταινιά, το Philadelphia, με τις οσκαρικές ερμηνείες των Τομ Χανκς, Ντένζελ Ουάσινκτον και Αντόνιο Μπαντέρας.
Ζητώ απ' όσους διαβάσουν αυτό το post να βρουν αυτή την υπέροχη ταινία και να τη δουν. Είναι, θεωρώ, από τις ωραιότερες ταινίες που έχω δει ποτέ (και πιστέψτε με έχω δει πάρα πολλές) και τη συνιστώ ανεπιφύλακτα.
Όπως είχα γράψει και σε προηγούμενο post μου σχετικά με το AIDS, η ταινία αναφέρεται στο πολύ λεπτό αυτό ζήτημα, αλλά και πολύ δύσκολο αυτό θέμα, αλλά επίσης κάνει αναφορές και στην ομοφυλοφιλία. Δείχνει πόσο γουρούνια είμαστε εμείς οι άνθρωποι, πόσο δε σεβόμαστε τον άλλο άνθρωπο, ακόμα κι όταν μας έχει πραγματική ανάγκη, ακόμη κι όταν μας ζητήσει ταπεινά βοήθεια. Ντράπηκα που είμαι άνθρωπος. Ντράπηκα για τις προκαταλήψεις των ανθρώπων. Ντράπηκα για την μικροψυχία τους. Ντρέπομαι που δε γνωρίζω... Ντρέπομαι που δε μπορώ να βοηθήσω... Ντρέπομαι για λογαριασμό όλων όσων θα έπρεπε να το κάνουν και δεν το κάνουν.
Μια θερμή παράκληση...Προσπαθήστε να είστε όσο πιο ανθρώπινοι μπορείτε... Προσπαθήστε όταν σας δίνεται η μεγάλη ευκαιρία να βοηθήσετε, να βοηθάτε. Όπως και ο Λέο Μπουσκάλια κάποτε έγραψε στο βιβλίο του "να ζεις, να αγαπάς και να μαθαίνεις" ο Δαλάι Λάμα κάποτε είπε σοφά "Το μεγαλύτερο καθήκον μας, το πρωταρχικό καθήκον μας, είναι να βοηθάμε τους άλλους.Και θέλω να σας παρακαλέσω, αν δεν μπορείτε να τους βοηθήσετε, μπορείτε τουλάχιστον να μην τους πληγώνεται;". Μεγάλα και σοφά λόγια.
Όσοι μπορείτε, ειλικρινά, δείτε αυτή την ταινία. Είναι καλό να δούμε κατάματα την πραγματικότητα και να αντιμετωπίσουμε το ποιοί πραγματικά είμαστε...

3 σχόλια:

maya h melissa είπε...

Το post αυτό περισσότερο το έβαλα σαν απλή επισήμανση για να δείτε την ταινία κι όχι τόσο για να μου πείτε αν σας άρεσε ή όχι...
Βέβαια θα ήμουν χαζή να μη δεχθώ κάθε είδους σχόλια...!!
Απλά όμως αυτό που έγραψα είναι σα σημείωση...κάτι τέτοιο...

Ανώνυμος είπε...

Κι όμως, σχόλια θα έχεις, γιατί είναι μια εξαίσια ταινία με εκπληκτικές ερμηνείες...

maya h melissa είπε...

Είναι δεν είναι;; Καταπληκτική... Συγκλονιστική... Συγκινητική... Αληθινή...